Šta je WordPress?

Brzi linkovi

WordPress je sistem za upravljanje sadržajem otvorenog koda (CMS). To je popularan alat za korisnike bez ikakvog iskustva u kodiranju koji žele da prave web stranice i blogove. Softver ne košta ništa. Svako ga može besplatno instalirati, koristiti i modifikovati.

Za šta se koristi WordPress?

U početku, WordPress se uglavnom koristio za kreiranje blogova. Brzo unapred do danas, softver je poboljšan i možete kreirati bilo koju vrstu veb sajta koju želite. Možete da pravite blogove za hobi ili životni stil, profesionalne prezentacije, poslovne veb stranice za mala i srednja preduzeća, online prodavnice (e-trgovine)…

Prodavnice e-trgovine – Oline prodavnice (WooCommerce)

WordPress je posebno dobar za kreiranje onlajn prodavnica. Pomoću dodataka za online prodavnicu kao što je WooCommerce, možete upravljati proizvodima, plaćanjima i isporukom, dok vaši posetioci imaju prijatno iskustvo kupovine.

Zašto koristiti WordPress?

WordPress je omiljena platforma za mnoge sajtove, online prodavnice. U stvari, više od 40% svih veb lokacija na mreži koristi WordPress. Evo nekoliko razloga zašto je WordPress toliko popularan:

WordPress je open-source.

WordPress je platforma otvorenog koda. To znači da svako može da izmeni izvorni kod i redistribuira softver. Dizajniran je za ljude da doprinesu svojim idejama za poboljšanje platforme. Postoji zajednica otvorenog koda koja pomaže da WordPress bude još bolji.

WordPress je jednostavan za upotrebu početnika.

WordPress ne zahteva diplomu računarskog inženjerstva. Zapravo je napravljen za netehničare. Korisnički interfejs je intuitivan i prijateljski. Da biste svom web sajtu dodali novi dizajn, jednostavno možete preuzeti temu. Ako treba da dodate novu funkciju, kao što je obrazac za kontakt, samo instalirajte dodatak. Nekada je bilo potrebno sati i sati da se napravi jedna stranica web sajta, to sada možete da uradite u nekoliko koraka.

WordPress je SEO-friendly.

Nije dovoljno samo napraviti WordPress web sajta. Želite da ljudi pronađu i posete vaš web sajt putem optimizacije za pretraživače. Sa SEO dodacima, kao što je Rank Math i Yoast SEO, možete poboljšati svoje rangiranje na internet pretraživačima (Google, Bing…).

WordPress je bezbedan.

Bezbednost je glavna briga za preduzeća. Sa brojem hakerskim napadima koji se dešavaju svake godine, želite da budete sigurni da će vaši podaci (i podaci vaših klijenata) biti zaštićeni. Sve dok ažurirate dodatke i bezbedne lozinke, WordPress je jedna od najbezbednijih i sigurnih CMS platformi. Platforma nudi nekoliko funkcija za zaštitu vaše web sajta, poput odjavljivanja neaktivnih korisnika i dodavanja dvofaktorske autentifikacije.

WordPress je besplatan za korišćenje.

WordPress je potpuno besplatan. Neće vas ništa koštati da koristite softver. Međutim, moraćete da platite hostinga i domen provajdera da bi vaš web sajt bio dostupan na internetu.

Blog
Sta je CMS?

Sistem za upravljanje sadržajem, često skraćeno CMS, je softver koji pomaže korisnicima da kreiraju,

Pročitaj više >>