Izrada sajta - cena

Izrada sajta cena / Početna

Koje pitanje najčešće dobijamo?

Usluga izrade sajta - cena?

Najčešće pitanje koje dobijamo kada nas klijenti pozovu jeste – Kolika je cena izrade web sajta? Cena izrade sajta zaista može da zavisi od mnogo faktora. Od same kompleksnosti i obima sajta sajta do potreba za raznim funkcionalnostima, pa do toga da li prvo želite da se nacrta predlog dizajna sajta pa tek po definitivnom odabiru dizajna, odnosno vizuelnog rešenja sajta, pređe u fazu izrade sajta. Na cenu sajta jos može da utiče i to da li vam je potrebno da agencija za Vas napiše tekstualni sadržaj ili da li treba organizuje i sprovede fotografisanje i obradu fotografija.

Kada Vaš sajt bude izrađen i objavljen na internetu, postoji potreba za održavanjem sajta. Tako da i održavanje sajta možete uračunati u ukupnu cenu izrade sajta, jer se ova usluga najiskrenije preporučuje – pre svega zbog bezbednosti i održavanja i zaštite vitalnih funkcija Vašeg sajta.Šta podrazumeva održavanje sajta izrađenog u WordPress-u, pročitajte na linku – ODRŽAVANJE  SAJTA

Kupovina domena i odabir hosting paketa

Da biste uopšte započeli projekat izrade sajta za svoj biznis, potrebno je najpre kupiti „domen“, odnosno naziv vašeg budućeg sajta i za to ćete od nas dobiti preporuku i pomoć.

Da bi se Vaš sajt našao na internetu, potrebno je izabrati odgovarajući „hosting paket“, i za taj izbor ćete imati naše savete i preporuke.

Cena domena zavisi od ekstenzije koju odaberete, pa se razlikuju cene za domene sa ekstenzijama „.rs“, „.com“, „co.rs“ i ostale. Raspon ovih cena je u našoj zemlji od 1400 dinara do 2200 dinara, pa to ne utiče značajno na cenu izrade sajta. Navedene cene domena važe za 12 meseci zakupa, tako da svoj domen obnavljate svakih 12 meseci.

Ali cena hosting paketa može značajno uticati na ukupnu cenu izrade sajta jer u odnosu na zahteve i obim Vašeg sajta, može postojati potreba za hosting paketima različitih karakteristika. Hosting paketi se mogu plaćati na mesečnom ili godišnjem nivou.

Lite Paket

Ukoliko Vam je potreban sajt za posao kojim se bavite a na kojem ćete jednostavno, pregledno, dojmljivo i savremeno predstaviti ukratko sve svoje usluge i predstaviti način na koji Vaši potencijalni klijenti mogu da Vas kontaktiraju.

- Besplatan hosting 12 meseci
- Do 6 stranica
- Jednostavan i pregledan dizajn prema odabranom šablonu iz naše galerije
- Verifikacija i prijavljivanje mape sajta Google-u
- Uputstvo za ažuriranje

od 200€

Starter Paket

Ukoliko Vam je potreban nešto sadržajniji sajt, sa više različitih namenskih stranica, na kojim abiste predstavili svoje usluge, portfolio i kompaniju uopšte.

- Besplatan hosting 12 meseci - Do 12 stranica
- Moguće prilagođavanje i izmene u dizajnu odabranog šablona iz naše galerije
- Verifikacija i prijavljivanje mape sajta Google-u
- Uputstvo za ažuriranje

od 350€

Standard Paket

Za sajtove na kojima je svaka usluga opširno predstavljena na posebnoj stranici i na kojima Vaši klijenti imaju više načina da pošalju upit ili stupe u interakciju sa Vama. Na ovakvim sajtovima podrazumeva se i integracija sa Google Analitics nalogom kako biste mogli da pratite napredak svog sajta i planirate i razvijate svoje online prisustvo.
U ovom paketu izvodi se izrada manjih online prodavnica , sa najviše 10-15 proizvoda u ponudi.

- Besplatan hosting 12 meseci - Do 25 strana
- Implemantacija online prodaje sa naplatom pri isporuci
- Maksimalno prilagođavanje odabranog dizajna potrebama brenda
- Verifikacija sajta i prijavljivanje mape sajta Google-u
- Osnovni ON-Page i tehnički SEO
- Uputstvo za ažuriranje

od 500€

Profi Paket

Za sajtove sa specifičnim zahtevima po pitanju funkcionalnosti, kao i online prodavnice sa većim brojem artikala.

- Besplatan hosting 12 meseci
- Neograničen broj strana
- Implemantacija online prodaje sa online plaćanjem
- Maksimalno prilagođavanje odabranog dizajna potrebama brenda
- Specifične funkcionalnosti
- Optimizacija fotografija
- Tehnička optimizacija za izuzetno brzo učitavanje stranica sajta
- Verifikacija sajta i prijavljivanje mape sajta Google-u
- Osnovni ON-Page i tehnički SEO
- Uputstvo za ažuriranje

od 750€

Da li mogu imati još neke troškove?

Premium dodaci

Kod izrade sajtova u WordPress-u koriste se razni dodaci, tzv. „plugins“, koji omogućavaju najrazličitije funkcionalnosti sajtova. Razlikujemo osnovne i PREMIUM ili PRO verzije tih dodataka.

Ponovo, u zavisnosti od potreba, može doći do neophodnosti korišćenja PREMIUM licence za neki dodatak, što onda povećava cenu izrade sajta – preciznije povećava ulaganje u Vaš sajt na mesečnom nivou. Neki od PREMIUM dodataka se naplaćuju svakog meseca, dok se za neke kupuje jednokratna licenca, „life time“ ili licenca koja se obnavlja svakih 12 meseci.

Cene ovih dodataka, ne formiramo mi kao agencija za izradu sajtova, već autori koji su kreirali određeni dodatak i koji pružaju podršku u radu sa njihovim dodatkom. Takođe, mi Vam nećemo dodatno naplatiti upotrebu nekog od PREMIUM dodataka na Vašem sajtu, već samo dati preporuke i implementirati rešenje na Vaš sajt.

Blogovi

Najlakši mogući unos tekstualnog i vizuelnog sadržaja

Integracija

sa svim drugim kanalima i platformama za promociju biznisa

Statistika

Povezivanje sa alatima i servisima za praćenje rezultata

Kontrola

Potpuna kontrola svih funkcija sajta je u vašim rukama

Stabilnost

WordPress zajednica konstantno razvija i unapređuje sistem

Prilagodljivost

Danas se podrazumeva da se izrada sajta u WordPress-u prvenstveno prilagođava mobilnim uređajima

Digital Strategy

Media Marketing

UI-UX Design

Graphic Design

Future

This is the Future

Risus ultricies tristique nulla aliquet enim tortor. Ac orci phasellus egestas tellus rutrum tellus. Neque laoreet suspendisse interdum consectetur libero id faucibus.

Diam in arcu cursus euismod. Tellus pellentesque eu tincidunt tortor aliquam nulla facilisi cras fermentum.

0
+
Happy Clients
0
+
Running Project
0
+
Project Completed
0
+
Creative Artwork